۵ نتیجه برای یوسف ثانی
محمود یوسف ثانی، محمدرضا فریدونی، فائزه بالایی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده
سید محمود یوسف ثانی، فائزه بالایی،
دوره ۴، شماره ۸ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
سید محمود یوسف ثانی، حسن مهدی پور،
دوره ۵، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده
محمود یوسف ثانی، یحیی موسوی،
دوره ۹، شماره ۱۷ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۶ ۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده: انسانِ گذشته و امروز و آینده، در همه حال، نیازمند یافتن راهحلی برای حذف یا کاهش درد بوده و هست و خواهد بود. درد واژهای کلیدی در حل معمای سعادت بشر است. یعنی نمیتوان برنامهای کارامد برای سعادت بشر پیریزی کرد و درعینحال، نسبت به این واژه بیتفاوت بود. تصوف نیز همچون بسیاری از ادیان و مکاتب، درصدد ارائه راه حل برای دردهای بشر بوده و سعی کرده نهتنها لایههای سطحی درد، بلکه لایههای عمیقتر آن را نیز بکاود. مقاله حاضر، اذعان میکند آموزههای اخلاقی صوفیان، عملاً در کاهش دردهای فردی و اجتماعی تأثیر چشمگیری ایفا میکنند، ولی بخش قابل توجهی از تعالیم صوفیانه در مواجهه با دردها را مبتنیبر موضعی منفعلانه و پذیرا میبیند و هرچند باید اقرار کرد که انفعال در وقت اضطرار، خودْ کاهنده درد است ولی نمیتوان آن را به شکل یک نسخه کلی، در همه شرایط برای بشر تجویز کرد.
کلیدواژهها: تصوف، درد مادی، درد جسمی، درد روانی، سازش با درد، مبارزه با درد
آقای سیدحاتم مهدوی نور، آقای محمود یوسف ثانی،
دوره ۱۰، شماره ۱۹ - ( شماره ۱۹، پاییز و زمستان ۱۳۹۷ ۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده: فنا یکی از مقامات عرفانی است که هدف عارف از تحمل رنج سلوک، رسیدن به آن مقام است. در اینکه فنا چیست بین عارفان اختلاف است؛ بعضی آن را به فنای معرفتی و بعضی آن را به فنای صفاتی و بعضی دیگر به فنای وجودی تعبیر میکنند. فهم فنای وجودی بسیار مشکل است و اگر درست تبیین نشود به حلول میانجامد.
هدف این پژوهش تبیین فنای معرفتی و وجودی براساس رابطۀ علت و معلول در نظر فیلسوفان حکمت متعالیه و نظریۀ علم حضوری با تبیین علامه طباطبایی است. علامه طباطبایی علم علت و معلول به هم را حضوری میداند و به اتحاد عالم و معلوم معتقد است؛ پس بین علت و معلول نوعی اتحاد برقرار است و هر جا اتحادی برقرار است حمل نیز جایز است؛ این حمل از نوع حقیقه و رقیقه است. علاوهبرآن معلول عینالربط به علت است و هرچه دارد ازجمله افعال، صفات و ذات از علت است و کار سالک در فنای معرفتی، شهود رابط بودن خود و موجودات دیگر است. با تبیینی که علامه طباطبایی از رابطۀ علت و معلول و علم حضوری دارد، فنای وجودی را به فنای معرفتی نزدیک میکند و عارف در فنای وجودی این اتحاد را شهود میکند نه آنکه واقعاً حلول یا اتحاد بین دو موجود صورت بگیرد.