نقد آداب طعام در تصوف
|
داود اسپرهم، مرضیه رستگار |
|
|
چکیده: (27154 مشاهده) |
فرد صوفی نشانه هایی داشت که او را از یک غیرصوفی متمایز میساخت. بعضی از این نشانه ها همانند شیوۀ لباس پوشیدن، نماینده و مشخصۀ گروه ایشان بود و برخی دیگر از نشانه ها، جنبۀ «رفتاری» داشت؛ همانند رسومی که در ارتباط با صرف طعام بود.
جستار حاضر درصدد پاسخ دادن به سؤالاتی از این دست است که: «آداب صرف طعام در میان صوفیان چه بود که به ایشان تشخص صوفیانه میبخشید؟» و «چه پیشینهای سازندۀ این رفتارها میگردید؟»؛ «آیا تمامی این رفتارها، به درون محوطههای خانقاهی محدود میشده یا خارج از آن نیز امری بایسته بوده است؟» و سرانجام اینکه «میزان پایبندی صوفیان به این آداب چگونه بوده است؟»
نوشتار پیشرو، نگرشی به رسوم و رفتارهای صوفیان دربارۀ طعام، و نقد آنها، در نخستین دورههای پیدایش تصوف است؛ یعنی زمانیکه رسوم مرتبط با تصوف، در مرحلۀ شکلگیری، قوام و تعریف آداب خاص خود هستند. |
|
|
|
متن کامل [PDF 763 kb]
(4880 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تصوف و عرفان دریافت: 1395/7/10 | پذیرش: 1395/7/10 | انتشار: 1395/7/10
|
|
|
|