[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 0، شماره 14 - ( شماره چهاردهم- بهار و تابستان 1395 ) ::
جلد 0 شماره 14 صفحات 1-24 برگشت به فهرست نسخه ها
نقد آداب طعام در تصوف
داود اسپرهم* ، مرضیه رستگار
چکیده:   (25574 مشاهده)

 فرد صوفی نشانه­ هایی داشت که او را از یک غیرصوفی متمایز می‌ساخت. بعضی از این نشانه ­ها همانند شیوۀ لباس پوشیدن، نماینده و مشخصۀ گروه ایشان بود و برخی دیگر از نشانه­ ها، جنبۀ «رفتاری» داشت؛ همانند رسومی که در ارتباط با صرف طعام بود.

جستار حاضر درصدد پاسخ ­دادن به سؤالاتی از این­ دست است که: «آداب صرف طعام در میان صوفیان چه بود که به ایشان تشخص صوفیانه می­بخشید؟» و «چه پیشینه‌ای سازندۀ این رفتارها می­گردید؟»؛ «آیا تمامی این رفتارها، ‌به درون محوطه‌های خانقاهی محدود می­شده یا خارج از آن نیز امری بایسته بوده است؟» و سرانجام اینکه «میزان پای­بندی صوفیان به این آداب چگونه بوده است؟»

نوشتار پیش­رو، نگرشی به رسوم و رفتارهای صوفیان دربارۀ طعام، و نقد آن­ها، در نخستین دوره­های پیدایش تصوف است؛ یعنی زمانی­که رسوم مرتبط با تصوف، در مرحلۀ شکل­گیری، قوام و تعریف آداب خاص خود هستند. 

متن کامل [PDF 763 kb]   (1158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تصوف و عرفان
دریافت: ۱۳۹۵/۷/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۷/۱۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
نظرات کاربران
نظر ارسال شده توسط نام یا پست الکترونیک در تاریخ ۱۳۹۵/۱۲/۳
ss.mousavi14@gmail.com


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


اسپرهم داود، رستگار مرضیه. نقد آداب طعام در تصوف. پژوهشنامه عرفان. 1395; 0 (14) :1-24

URL: http://erfanmag.ir/article-1-294-fa.html



دوره 0، شماره 14 - ( شماره چهاردهم- بهار و تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دو فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشنامه عرفان Pajooheshnameh Erfan
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3667